Gymnázium Budějovická

Concurso de Comida Iberoamericana 2018

Naposledy upraveno , Kateřina Krýzlová

Dne 12. října 2018 se již tradičně konala u příležitosti oslav španělského státního svátku (Día de la Hispanidad) v rámci bilingvní sekce kulinářská soutěž s názvem Concurso de Comida Iberoamericana.

V letošním ročníku bylo prezentováno celkem 9 pokrmů, na jejichž přípravě se podíleli jak jednotlivci, tak vícečlenná družstva. Soutěžící nejprve připravené pokrmy představili ve španělštině, poté ochutnávala porota složená z vyučujících česko-španělské sekce, a nakonec hodnotilo i publikum, tj. žáci všech tříd bilingvního studia.

Absolutními vítězi titulu Maestro Cocinero se stali žáci 2.D (Tatiana Stejskalová, Klaudie Otavová, Pavla Nováčková, Mirna Lazukićová, Lída Kačenková, David Doležal a Patrik Zelenka). Připravili vynikající sladké pečivo Tres leches, které nádherně ozdobili jahodami. Na 2. sdíleném místě místě se umístila žákyně 3.D (Denisa Rozložníková) s vlastní variací na andaluskou studenou polévku – Gazpacho. Spolu s ní si letošní cenu za 2. místo převzal maturant ze třídy 6.D Matouš Roldán za svou téměř autentickou mexickou polévku Pozole blanco. Třetí místo obsadila žákyně Lucie Bergmanová z 1. D za typické španělské sladké Churros. Cenu publika získal David Jagrik ze třídy 3.D za svou variantu pokrmu z gastronomické oblasti zvané Tex-Mex – Chilli con carne.

Výhercům gratulujeme a děkujeme všem soutěžícím za krásný kulinářský zážitek. Poděkování patří i oběma španělským profesorům - Érika Blanco Favaro a Luis Enrique García Sánchez, kteří letos celou soutěž moderovali. Sladké odměny pro vítěze byly hrazeny z fondů Rady rodičů, které tímto děkujeme.

Po skončení soutěže se vedení školy a vyučující španělské sekce zúčastnili na pozvání španělské ambasády slavnostní recepce konané u příležitosti španělského státního svátku v historických sálech Břevnovského kláštera.


Fotogalerie
Otevřít fotogalerii
Autor
Kateřina Krýzlová