Gymnázium Budějovická

Molekuly, které jíme...! Vaření se zkumavkami.

Naposledy upraveno , Zdeňka Bednářová

Dne 30. března 2017 se třída 5.D zúčastnila v Instituto Cervantes programu Molekuly, které jíme...! Vaření se zkumavkami. Cílem projektu je podpořit zájem o studium přírodovědných oborů u studentů bilingvního studia.

Program byl tvořen přednáškou, po které následoval interaktivní chemicko-kulinářský workshop, který pro Institut pořádala Španělská společnost pro biologii a molekulární biochemii (SEBBM). Účastníci si nejprve vyslechli krátký teoretický úvod o roli biochemie a molekulární biologie v technikách úpravy jídla, o lidském vnímání chuti a vůně jídla, o zpracování potravy tělem (metabolismus) a vlivu stravy na naše zdraví. Poté studenti v menších skupinách procházeli čtyři stanoviště, kde mohli provádět jednoduché pokusy (typu laboratorní práce) se základními potravinami: vejci, mlékem, zeleninou a ovocem.

Miroslava Kovaříková

Fotogalerie
Otevřít fotogalerii
Autor
Zdeňka Bednářová

ředitelka školy