Gymnázium Budějovická

Hodina moderní chemie

Naposledy upraveno , Marie Pšenicová

První jarní den dorazila do školy návštěva z VŠCHT. Studentky doktorského studia přinesly celou řadu materiálů, zajímavostí, dárků a dobrot. Program se však věnoval především chemii potravin. Byl určen pro studenty tříd 2. A, 1. E a 2. D, kteří se během dvouhodinového programu seznámili s chemickým složením celé řady potravin, vyzkoušeli si jednoduché pokusy a zapojili také své chuťové a čichové receptory. Absolventi těchto netradičních hodin chemie už tedy vědí, co to je chuť umami, kam nesahat po krájení chilli papriček nebo proč coca-cola dobře vyčistí toaletu. Hodina moderní chemie byla jistě zpestřením výuky, protože studentům ukázala propojení teorie s praxí.

PhDr. Eva Tarabová

Fotogalerie
Otevřít fotogalerii
Autor
Marie Pšenicová